Lappilaista ketjua Lapin vaativiin lämmitysolosuhteisiin

Keminmaan Energia ja Vesi Oy:n voimalaitos tuottaa lämpöä 30-36 GWh vuodessa. Kiinteistöjä kaukolämmön piirissä on noin 225, mutta koskettaa isompaa osaa Keminmaan kunnan ihmisiä taloyhtiöiden vuoksi.

Pohjois-Suomessa kiinteistöjen lämmityksen katkeamaton toimiminen on edellytyksenä kovien talvipakkasten vuoksi. Kriittisessä infrassa käytettävien polttoainekuljettimien ketjujen pitää kestää kovaa käyttöä vaativissa olosuhteissa.

– Olemme mitanneet joka vuosi kuljetinketjun venymää ja kulumaa. Edellinen ketju oli pyörinyt jo 17 vuotta ja vuonna 2023 vaihto tuli ajankohtaiseksi. Vaatimuksena uudelle ketjulle kiinteän polttoaineen kuljetukseen oli kestävyys ja pitkä ikä, kertoo Mikael Palosaari Keminmaan Energia ja Vesi Oy:stä.

FB Ketjun myyjän Petri Heinon oikeaan aikaan osunut yhteydenotto tuotti onnistuneet kaupat.

– Emme ole aiemmin käyttäneet FB Ketjun ketjua. Petri sattui soittamaan sopivaan saumaan ehdottaen esittelykäyntiä.

Toimintamallista kiitosta

FB Ketju teki Palosaaren mukaan koko prosessin asiakkaalle helpoksi alusta alkaen.

– FB Ketjun väki tuli paikan päälle kartoittamaan vanhan ketjun kunnon määritellen ja mitoittaen uuden ketjun. He ottivat kaikista pyöristä ja hammasrattaista kuvat, joiden perusteella piirsivät kuvat, joita meillä ei entuudestaan ollut. FB Ketju helpotti kaikella tavalla ostamista ja annammekin tästä toimintamallista heille suurta kiitosta.

– Tällainen toiminta on meille normaalia, sillä haluamme tavata potentiaaliset asiakkaat livenä. Kävin Keminmaalla esittelemässä FB Ketjua yrityksenä ja katsomassa päällisin puolin lämpölaitoksen läpi. Toisella käyntikerralla tarkistamme kuljetinlinjat, minkä vuoksi laitos pitää aina pysäyttää. Näkemisen lisäksi vaihdettava ketju pitää fyysisesti kokeilla, mitata ja laskea. Sen jälkeen voimme tehdä tarjouksen uudesta ketjusta, kun kaikki tiedot ovat kerättynä, Petri Heino kertoo.

Ketju kaikkine tarvikkeineen toimitettiin pohjoiseen luvatussa aikataulussa, jolloin ketjun vaihtaminen saatiin sovitusti hoidettua aliurakoitsijan kanssa.

Tiesitkö, että:

  • Kmev:in voimalaitos tuottaa lämpöä 30-36 GWh vuodessa
  • Kiinteistöjä kaukolämmön piirissä on noin 225, mutta koskettaa isompaa osaa Keminmaan kunnan ihmisiä taloyhtiöiden vuoksi
  • FB Ketju toimittama kuljetinketju on ollut tehollisessa käytössä syyskuusta 2023 alkaen
  • Polttoainekuljettimen ketju on valmistettu kestävämmästä rakenneteräksestä FB1000
  • Pariketjua toimitettiin merkittävä määrä polttoaineen syöttöön ja tuhkankuljetukseen

#fbketju #neverstopmoving