Ketjumitalla selville oikea vaihtoajankohta

Levykimppu- ja rullaketjut tulee vaihtaa uusiin mikäli ketju on venynyt 2-3 %. Venyneen ketjun käyttö ei ole enää turvallista, koska väsymislujuus ja murtovoima ovat laskeneet huomattavasti. FB Wear Gauge -mitan avulla voidaan varmistaa ketjun turvallinen käyttö. Mistä tietää milloin on vaihdon aika?

Ketjun kulumisen ja prosentuaalisen venymän mittaamiseen on luotu patentoitu FB Wear Gauge -kulumismitta. Mitta on erittäin tarkka työkalu ja poikkeaa täysin muiden valmistajien mitoista. Sitä voidaan käyttää 3/8″ – 3″ alueella ja se mittaa ketjun kulumaa 0.25 %:n askelin, välillä 0-4 %.

Kun mitta näyttää ketjun venymislukemaksi 2 %, se varoittaa punaisella varoitusvärillä. Tällöin ketju on turvallisuusriski, sillä murtolujuus on huomattavasti alentunut. 3 %:n kohdalla ketju pitää vaihtaa välittömästi, sillä se ei enää tarjoa suojaa isku- ja ylikuormitusta vastaan.

Mitan hyödyt

Wear Gauge -mitta on erittäin helppokäyttöinen ja tulos on heti nähtävillä. Mitta on tarkka työväline ja sen avulla voidaan tarkistaa ketjujen turvallisuus ja toimivuus. Mittaus suositellaan tehtävän useammasta kohdasta tuloksen varmistamiseksi.

Mittaa on saatavilla joko ruostumattomasta teräksestä tai korkealaatuisesta PVC:stä. Sitä on säilytettävä erillisessä säilytyslaatikossa erillään öljystä ja rasvasta. Mittari on puhdistettava jokaisen mittauksen jälkeen vedellä ja saippualla. Mittaria ei saa altistaa korkeille lämpötiloille, missä se voi vääntyä ja tarkkuus väärentyä.

Tutustu mittaan ja sen käyttöön katsomalla valmistajan video.

Kiinnostuitko tarkan mittauksen työvälineestä? Ota yhteyttä ja kysy lisää fb@fbketju.com.

#fbketju #neverstopmoving