FB Ketjulla katsotaan tulevaisuuteen ja kehitytään

FB Ketjutekniikan hankintapäällikkö Maarit Hakala pitää työstään hankintojen parissa. On etuoikeutettua olla osa yritystä, joka tuottaa laadukkaita kuljetinketjuratkaisuja kotimaisena käsityönä ja laadukkaita materiaaleja käyttäen useille eri toimialoille niin kotimaahan kuin ulkomaillekin.

Hankintapäällikkö Maarit Hakala arvostaa Lapin tehtaalla valmistettujen ja kansainvälisesti myytävien tuotteiden laatua ja tekijöiden korkeaa osaamista.

Maarit Hakala arvostaa omassa työssään laadukkaiden tuotteiden lisäksi hyvää ja mutkatonta toimittajayhteistyötä. Erilaiset yhtiön kehittämisprojektit luovat lisää yhteenkuuluvuutta ja hitsaa työyhteisöä vieläkin tiiviimmin yhteen. Työssä onnistuminen konkretisoituu, kun raaka-aineet saadaan kustannustehokkaasti ja oikeaan aikaan tuotantoon.

– Minulle on tärkeää nähdä käytännössä, miten kauttani hankituista raaka-aineista ja materiaaleista valmistetaan ketjuja ja ketjujen osia sekä liitetään niitä yhteen. Olenkin jo sopinut tuotannon työnjohtajan kanssa tuotannon töihin tutustumisesta. Sitä kautta konkretisoituu myös kokemus oman työn onnistumisesta käytännössä, Hakala kertoo hymyillen.

Hän on erityisen innoissaan siitä, että juuri Rauman Lapissa valmistettavat ketjut kulkevat myös FB Groupin eurooppalaisten myyntiyksiköiden kautta ympäri maailmaa.

– On hienoa tehdä kauppaa niin Suomen sisällä kuin kansainvälisesti. Meillä on hyvä draivi päällä koko ketjussa ja tulevaisuudennäkymät ovat hyvät. Kehityksen pyörä pyörii monella saralla.

Kumppaniyritysten kanssa kohti yhteisiä tavoitteita

Maarit Hakala vastaa työssään FB Ketjun strategisista ja operatiivisista raaka-aine- ja materiaalihankinnoista. Kumppaniyritykset ovat niin globaaleja raaka-ainetoimittajia kuin erikokoisia metalliteollisuuden alan osavalmistuspalveluita tarjoavia alihankkijoitakin.

– Työssäni seuraan koko ajan tuotannon tarpeita. Monipuolinen ja vaihteleva työ sisältää hankinnan kilpailutuksia, toimittajayhteydenpitoa, sopimusten hallintaa sekä toimittajayhteistyön kehittämistä. Työpöydällä on paljon kehitysprojekteja, joita viedään koko ajan eteenpäin.

Yhteistyö kumppanien kanssa on hyvää ja yhteydenpito aktiivista.

– Haen toimittajayhteistyökumppaneita, joiden kanssa pyritään pitkäaikaiseen yhteistyöhön. Kehitämme yhdessä yhteisiin tavoitteisiin pääsemistä. On tärkeää päästä myös tutustumaan näihin yrityksiin, mikä avaa omia silmiä ja lisää ymmärrystä tavoista toimia kanssamme.

Hyvin hitsautunut työyhteisö innostaa

Maarit Hakalan mukaan FB Ketjun työyhteisö on hyvin hitsautunut yhteen. Mukavat sekä innostavat työkaverit saavatkin häneltä kehuja. Työtään hän tekee tiiviisti yhdessä tuotannonsuunnittelun, työnjohtajien ja myyjien kanssa.

Hankintatyössä Maarit Hakala tekee tiivistä yhteistyötä myynnin ja tuotannon kanssa.

– Viihdyn työssäni todella hyvin ja minut on otettu erittäin hyvin vastaan. On kuin kotiin olisi tullut. Tiimimme puhaltaa yhteen hiileen. FB Ketjun erittäin hyvä ja toimiva ERP-järjestelmä ohjaa perustekemistämme. Yritys on laittanut paukkuja siihen ja koko työyhteisö toimii hienosti sen mukaisesti.

Työn vastapainoksi Maarit Hakala liikkuu mielellään niin ryhmäliikunnassa kuin koiran kanssa metsässä kulkien ja rauhoittuen. Myös mökkeily tuo vastapainoa työlle, vaikka mökillä riittää aina jotain puuhasteltavaa.

#fbketju #neverstopmoving