Ainutlaatuisella voitelujärjestelmällä pidempi käyttöikä ketjulle

RotaLube

Ketjun säännöllinen huolto ja voitelu tuotantolaitoksissa takaa pitkään toimivan ketjun. Usein ketjun voitelu on työlästä ja tuotanto pitää sen ajaksi keskeyttää. FB Ketjulla on tarjota voitelujärjestelmä, joka toimii käyttöönottoasennuksen jälkeen automaattisesti öljynkulutusta seuraten.

RotaLube®-voitelujärjestelmä on FB-ryhmän tuote, jota valmistetaan Iso-Britanniassa. Kyseessä on automaattinen ja ainutlaatuinen menetelmä voiteluaineiden levittämiseen. Voitelu suoritetaan ketjuille ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä tuotantolaitoksissa.

Täsmällinen voitelu juuri oikeaan ketjun osaan

RotaLube® on yksinkertainen ja tehokas ratkaisu ketjun käyttöiän pidentämiseen riippumatta ketjun koosta. Täsmällinen voitelu vähentää ympäristön saastumista, voiteluaineen kulutusta, virrankulutusta, tuotannon seisakkeja sekä lisää ketjun käyttöikää. Voitelussa ketjuun levitetään tarkka määrä voiteluainetta täsmälleen oikea määrä oikeaan ketjun osaan ja oikeaan aikaan. Voitelulla minimoidaan mm. ketjun kulumisnopeutta, korroosiota ja myös melua.

Voitelujärjestelmiä hyödynnetään useilla eri teollisuuden aloilla, kuten puutavara-, pakkaus- ja elintarviketeollisuudessa. Tietyillä teollisuudenaloilla toimivat kuljetinketjut vaativat erikoisvoiteluaineita, jotta vältetään kuljetettavan tuotteen saastuminen ja pilaantuminen. RotaLube® täydentää FB Ketjun One Chain -toimintamallia, jossa asiakas saa kaiken ketjuihin liittyvän yhdestä paikasta. Toimintamallin tarkoituksena on palvella asiakasta entistä kokonaisvaltaisemmin – säästäen asiakkaan aikaa ja vaivaa.

Tortilla Oven RotaLube
RotaLube voitelee tortillauunin ketjua.

RotaLuben® hyödyt asiakkaalle ja ketjuille

 • Täsmällinen ratkaisu ketjun voiteluun, kun voitelu saadaan kohdistettua erittäin tehokkaasti oikeaan paikkaan eikä öljyä mene hukkaan.
 • Ketjun käyttöikä pitenee, kun kuluminen vähenee.
 • Järjestelmä seuraa itse öljynkulutusta ja raportoi asiakkaalle, kun öljy on vähissä.
 • Automaattinen voitelujärjestelmä korvaa vanhat perinteiset voitelumenetelmät, mikä vähentää asiakkaan kustannuksia ja vähentää jätteen syntymistä.
 • Asiakas saa huolettomuutta ja helppoutta voiteluun, kun sen ajaksi ei tarvitse pysäyttää tuotantoa eikä tarvita henkilöitä suorittamaan voitelua.
 • Helppo asentaa jälkiasennuksena jo käytössä oleviin ketjuihin.
 • Asennus voidaan suunnitella tilan ja tarpeiden mukaan.
 • Voitelupyörä voidaan lisätä lähes mihin tahansa paikkaan linjalla.

Miten voiteluaineen lisäys tapahtuu?

 • Järjestelmään lisätään pyörivä hammaskehä, jossa voitelureiät ovat tasaisin välein mitoitettuina kullekin ketjulle sopivaksi.
 • Kun voitelupyörän reikä tulee ala-asentoon ketjun päälle, se lisää paineistetusta voitelukanavasta öljyä ketjulle.
 • Voitelulinjat ovat säädettävissä ja ne voidaan tarvittaessa sulkea kokonaan.
 • Yksi voitelupyörä per ketju riittää, mutta tarpeista riippuen ketjulle voidaan asentaa useampikin pyörä.
 • Öljyputket voidaan tuoda molemmilta puolin tai yhdeltä puolelta pyörälle.
 • Voitelujärjestelmään sisältyy noin 200 litran tynnyri, josta öljyä riittää pitkäksi aikaa.

Valikoima

Oikean voiteluaineen valintaan vaikuttavat ketjun käyttöolosuhteet, -ympäristöt ja -tarkoitukset. Jokaisella RotaLuben®  -voitelujärjestelmällä on eri ominaisuuksia riippuen kuljetettavan materiaalin painosta, ympäristön lämpötilasta, pölystä, vedestä ja esimerkiksi siitä, käsitelläänkö tuotantolaitoksessa happoja tai alkaliineja.

#fbketju #neverstopmoving