Suomalainen ketju kehityksen kärjessä

FB Ketju yhteistyövierailulla Ruotsissa

FB Ketjutekniikan ketjua myydään ympäri maailmaa seitsemän FB Groupiin kuuluvan yrityksen voimin. FB Groupin yritykset tuntevat asiakkaidensa tarpeet ja näin ollen ketjut suunnitellaan sekä valmistetaan niitä vastaaviksi FB Ketjulla, Rauman Lapissa.

Tiiviin yhteistyön myötä FB Ketju vierailee säännöllisesti muissa FB:n toimipisteissä kuulemassa sekä vaihtamassa ajatuksia. Yhdessä suoritetuilla asiakaskäynneillä nähdään ja kuullaan konkreettiset toiveet kuljetinketjujen jatkokehitykselle.

Asiakaskäynnit tukevat yhteistyötä ja yhdessä olemme enemmän. Kumppaniyritysten osaamisen yhdistäminen on hyödyksi kaikille asiakkaille, kun pyrimme kehittämään ratkaisut yhdessä. Kumppaniyritykset kartoittavat jo myyntivaiheessa asiakkaidensa tarpeet ja me FB Ketjussa mietimme, miten ne on mahdollista toteuttaa, kertoo FB Ketjun toimitusjohtaja Mika Suomi.

Yhteistyö asiakkaiden kanssa tiivistä

Kun FB Ketjun vahvuus ja osaaminen on ketjunvalmistuksessa, FB Groupin kumppaniyritykset ovat pääasiassa myyntiyhtiöitä. Tosin ruotsalainen FB Kedjor suorittaa myynnin lisäksi kunnossapitoa ja englantilainen FB Chain valmistaa mm. ketjuankkureita.

– 80 vuoden aikana olemme oppineet oikeat tavat valmistaa ketjua; liitostekniikat sekä myös käyttämään erilaisia materiaaleja. FB Groupin yritysten pitkän historian turvin olemme syvällä asiakkaan prosessissa. Jakelijat tietävät asiakkaidemme vaatimukset ja ongelmat, mutta me tiedämme mahdollisuudet ja materiaalit, Suomi toteaa.

Erikoismateriaaleista valmistettu ketju.

Vierailut FB Groupin muissa yrityksissä sekä niiden asiakkailla edesauttavat myös osaamisen kehittämisessä. Yhteistyötä tehdään suoraan kumppaniyritysten asiakkaiden kanssa. Ruotsin vierailulla FB Ketju vieraili myös kahden loppuasiakkaan luona.

– Teemme tiivistä yhteistyötä ruotsalaisen SSAB:n kanssa. Ostamme heiltä raaka-ainetta ja he puolestaan ostavat meiltä ketjua omaan prosessiinsa. Yhteistyö on osoittautunut toimivaksi. Tässäkin tapauksessa oikeat kontaktit edesauttavat kaikkia FB yrityksiä.

Tulevaisuuden materiaalit kestävät kovaakin käyttöä

Yritysvierailulla SSAB:lla FB Ketju pääsi tutustumaan terästehtaan tuotantoon ja kuuli samalla uusista materiaaleista sekä yleisesti teräsmarkkinoiden tapahtumista.

– Ruotsin väellä on suorat kanavat SSAB:n spesialisteihin, jotka tietävät materiaaleista ja metallinleikkauksesta lähes kaiken. Nämä kontaktit ovat myös meille todella tärkeitä. Jos meillä on haasteita metallinleikkauksessa, saamme nopeasti apua. SSAB testaa aktiivisesti erilaisia materiaaleja, materiaalien kulumista sekä kaikkea hitsaukseen liittyvää.

Piikkiketju toiminnassa.

Tuotekehitys on tärkeässä osassa asiakaskäynneillä ja Mika Suomi iloitsee kehitysmyönteisistä asiakkaista. Saatuja vinkkejä testataan käytännössä vakiintuneiden asiakkaidemme kanssa.

– Tietyt asiakkaat ovat halukkaita kehittämään kuljetinketjuja ja toimivat meidän niin sanottuna testilaitoksena. Kukaan muu maailmassa ei valmista sellaisista materiaaleista ketjuja kuin me olemme valmistaneet. Nämä, erittäin kovat tulevaisuuden materiaalit kestävät entistä pidempään käytössä. Tälläkin kerralla saimme todeta, että ketju ei ollut kulunut kahdessa vuodessa juuri ollenkaan, vaikka kolat olivatkin jo vaihdon tarpeessa.

Mika Suomi on mielissään myös siitä, että Ruotsissa ollaan valmiita kehittämään tuotteita tulevaisuutta ja kestävää kehitystä ajatellen. FB Kedjor on jo myynyt ensimmäiset täysin hiilivapaat ketjut asiakkaalle, vaikka raaka-materiaalien valmistus ei tuotannollisesti vielä edes alkanut.

– He ovat siis löytäneet ensimmäisen asiakkaan sellaiselle ketjulle, jonka raakamateriaalin valmistusta vasta aloitellaan. Me puolestamme haluamme olla “market leader” eli kehityksen kärjessä.

Asiakasvierailulla.

#FBKetju #Neverstopmoving

Mikä FB Group?

FB Ketju on osa FB Groupia, jolla on toimipisteitä ympäri Eurooppaa. Suomen lisäksi yritykset sijaitsevat Ruotsissa, Norjassa, Englannissa, Saksassa, Itävallassa ja Ranskassa. Työntekijöitä FB Groupin yrityksissä on yhtensä noin 150 henkilöä, joista myyntitehtävissä on yli sata henkeä. Ketjujen valmistus tehdään Suomessa Rauman Lapissa mutta tuotesuunnittelua ja myyntiä tehdään tiiviissä yhteistyössä muiden yksiköiden kanssa. FB Groupin omistaa ruotsalainen Addtech AB.