Hyvin suunniteltu ketju tuo asiakkaalle lisäarvoa

FB Ketju Tuotesuunnittelu

Voisi ajatella, että ketjun valmistuksessa tuotteen laatu syntyy pelkästään tuotannossa. Näin ei kuitenkaan ole, sillä valmistusprosessi käynnistyy huolellisella tuotesuunnittelulla. Pohjatiedot suunnittelulle saadaan jo myyntivaiheessa asiakkaan tarpeet käyttökohteen mukaan selvittämällä. Hyvin suunniteltu ketju on parhaimmillaan asiakkaan bisneksen pelastus. 

Työ on yksityiskohtaisen tarkkaa ja mahdollisten tulevien virheiden blokkaus alkaa tilauksen taustakartoituksella. Suunnittelija tekee turhaa työtä, ellei huomaa tuotteen epäkohtia heti alussa. Suurin osa asiakkaalle koituvasta hyödystä syntyy jo tuotesuunnitteluvaiheessa.

Tietotaito sisältyy hintaan

FB Ketjun tietokannassa on 15 000 erilaista kokoonpanoa ja määrä kasvaa koko ajan. Hyvin tyypillistä on, että asiakas haluaa samantapaisen tuotteen mutta hieman muunneltuna. Taustakartoituksen jälkeen tietokannasta etsitään, onko samanlaista tuotetta tehty aiemmin. Jos vastaavaa ei löydy, suunnittelu alkaa tyhjältä pöydältä.

Suunnittelussa otetaan huomioon kaikki mahdollinen. Etsimme aina parempia rakenne- ja materiaaliratkaisuja. Suunnittelussa saa päästää itsensä valloilleen ja tehdä tuotteesta mahdollisimman hyvän. Yksinkertaistamalla voi saada asiakkaalle parhaimmillaan moninkertaiset hyödyt.

Tuotesuunnittelijan työhuonetta voisi luonnehtia toimiston ja työpajan välimaastoksi. Pöydillä on jos jonkinlaisia ketjun osia ja hyllyillä mutteri-, laakeri- ja materiaalinäytelaatikoita. Kädessä oleva osa on enemmän kuin huono piirustus.

FB Ketju tuotesuunnittelu

Tuotesuunnittelu tehdään aina asiakkaan tarpeet edellä. Jos nähdään, että jotain kannattaisi tehdä erilaisesti, paremmin ja kannattavammin, ehdotetaan sitä samantien asiakkaalle. Parhaimmillaan voi käydä niin, että tuote on edullisempi valmistaa mutta lopputulos onkin teknisesti parempi. Tietotaito niin suunnittelussa kuin tuotannossa kuuluu hintaan. Näin palvelumme on laadukasta alusta loppuun.

Jokainen asiakas ja tilaus on tärkeä

Suunnittelussa syntyy mittava määrä kokemusta ja dokumentaatiota, jota voidaan käyttää asiakkaan hyödyksi. Jokaisesta kokoonpanosta löytyy tuoterakenne, mikä toimii myös täydellisenä varaosaluettelona. Tarkka dokumentointi helpottaa asiakaspalvelua ja tuotesuunnittelua.

FB Ketju Tuotesuunnittelu

Vuosien saatossa asiakkaat ovat tulleet tutuiksi ja heille on helppo ehdottaa parannuksia. Käymme myös asiakkaiden luona, jolloin näemme tuotteet käyttöpaikalla ja voimme esimerkiksi mitata tuotteita uusien tekemistä varten. Asiakas on aina se tärkein ja tuotteet on tehtävä oikein yhteistyön jatkuvuuden takaamiseksi.

Tärkeää yhteistyötä tehdään myös FB:n muiden toimipisteiden asiantuntijoiden kanssa. Yhteistyö on toimivaa ja kollegoiden osaamista arvostetaan. Jos jokin mietityttää niin aina voi kollegoilta kysyä vahvistusta ja tukea.

#FBKetju #Neverstopmoving

Oletko kiinnostunut hyvin suunnitelluista ketjuista? Ota yhteyttä fb@fbketju.com