Toimitusjohtajan katsaus uuden vuosikymmenen aluksi

Olemme astuneet virallisesti kynnyksen yli uudelle vuosikymmenelle. Sen kunniaksi on hyvä tarkastella hieman taaksejäänyttä vuotta ja tutkailla myös edessäpäin siintäviä näkymiä.

Viime vuosi oli FB Ketjutekniikalle suurten muutosten aikaa: loimme perustan tulevaisuuden kasvulle useiksi vuosiksi eteenpäin. Suurin ja luultavasti näkyvin yksittäinen investointimme oli Rauman Lapissa sijaitseva uusi yksikkö. Rauman tehtaan myötä tuotantopinta-alamme yli kaksinkertaistui ja tuotantokapasiteetti kasvoi reilulla 30 prosentilla.

Nykyaikaisten, entistä väljempien tilojen ansiosta pystyimme kehittämään tuotantomenetelmiämme ja logistisia ratkaisujamme sekä modernisoimaan laitteistoamme kilpailukyvyn takaamiseksi. Neliömäärän huomattava kasvu heijastelee suoraan myös työturvallisuuteen ja -hyvinvointiin tilavamman, valoisamman ja ilmanlaadultaan puhtaamman työympäristön muodossa.

Kuluneen vuoden aikana panostimme muutenkin henkilöstöömme. Palkkasimme uusia ihmisiä, koulutimme ammattitaitoisia tekijöitä ja kehitimme kokonaisvaltaisesti omaa osaamistamme. Tämän seurauksena koko työntekijäprofiili käytännössä uudistui ja osaamisportfoliomme päivittyi merkittävästi. Vaikka mukaan mahtuu tietysti aina jonkin verran vaihtuvuuttakin, työntekijämäärässä tapahtui kasvua kaikkiaan noin 15–20 prosenttia.

Miten tämä kaikki sitten näkyy asiakkaiden suuntaan? Lyhyesti vastattuna: yhä parempana laatuna ja oikea-aikaisempina toimituksina. Vaikka tuotteidemme laatu on tähänkin asti ollut hyvää, ei ole olemassa mitään syytä sille, miksemme pyrkisi jatkuvasti kohti entistä parempaa laatutasoa.

Yrityksenä haluamme tarjota korkeatasoisista eurooppalaisista materiaaleista valmistettuja ketjutuotteita asiakaskohtaisesti räätälöityinä ja joustavasti toimitettuina. Uskon, että tällöin toimintamme jatkuu vakaana markkinasuhdanteista riippumatta. Laadun ja palvelun taso erottaa meidät myös monista kilpailijoistamme, etenkin Aasian markkinoilta tulevista toimijoista.

Tänä vuonna tiedossa

Tänä vuonna laajennamme liiketoimintaamme ja teemme lisäsatsauksia ulkomaan markkinoille, kuten Venäjään ja muihin Itä-Euroopan maihin sekä Tanskaan ja Espanjaan. Samalla tarjoamme FB Groupin sisaryrityksellemme myynnillistä tukea ja edellytyksiä tarjota valmistamiamme tuotteita omilla markkina-alueillaan.

Isoon rooliin nousee myös aktiivisen myynnin ja markkinoinnin kehitys, sillä tuotteillemme selvästi löytyy kysyntää – kentältä on kantautunut sellaistakin viestiä, että ostohaluja olisi, mutta mistä ihmeestä tuotteitamme oikein saa hankittua? Tähän asiaan puututaan nyt myynti- ja asiakaskäyntejä lisäämällä sekä satsaamalla tekniseen tukeen.

Markkinointipuolen asioissa turvaudumme ulkoisen kumppanin asiantuntijuuteen. Aloitimme viime vuoden puolella yhteistyön tamperelaisen Jenga Markkinointiviestintä Oy:n kanssa. Jenga auttaa meitä muun muassa yrityskuvan rakentamisessa ja viestinnässä, lisäksi he kehittävät kanssamme aktiivisesti myynnin tukimateriaaleja jakelijoiden ja sisaryritystemme käyttöön.

Isossa kokonaiskuvassa rakennamme nyt sellaista operaatiota, että pystymme tekemään hyvistä tasalaatuisista materiaaleista kestäviä tuotteita ja toimittamaan niitä räätälöityinä ja joustavasti asiakkaillemme, aina ulkomaita myöten. Se on se suunta, mihin kehitämme toimintaamme, tilojamme ja ihmisiä. Luotan, että se tie kantaa läpi kaikenlaisten aikojen.

Matti Vekkeli
toimitusjohtaja